© Strahlemann Stiftung
Talente für morgen gewinnen

Talent Company

Wie finden junge Talente den Weg ins Berufsleben? Die „Talent Company“ unterstützt die Schüler der Aletta-Haniel-Gesamtschule bei der Berufsfindung und bei den ersten Schritten in der Arbeitswelt.

© Stephan Brendgen
‘Creating educational opportunities and shaping integration’

Educational opportunities

In Germany, a child’s education is dependent upon its family background. This is what motivated Franz Haniel to set up a school and a fund for talented children in Ruhrort in his home town of Duisburg in 1856. And this is what motivates us to this day: with our sights set on creating educational opportunities and shaping integration, we support children and adolescents who have had a difficult start in life.

© Alexander Muchnik
Cooperation project

Education as an opportunity

In order to improve the prospects of young people, the three social enterprises Apeiros e.V., Chancenwerk e.V. und Teach First Deutschland have joined forces in Duisburg for the Education as an opportunity cooperation project.

© Thorsten Schmidtkord

Mission Statement of the Haniel Foundation

We are an EDUCATION FOUNDATION. We address current and urgent issues from the field of education by enabling people to tackle these challenges in the entrepreneurial spirit and for the common good.

© Hans Georg Esch
Offering people prospects, promoting ideas

The way we work

Targeted and sustainable: the Haniel Foundation wants its projects to have the biggest possible impact. To this end, it focuses on networking and partnerships with and between cooperative partners. It provides development stimuli and sees projects through to their sustainable establishment. The not-for-profit foundation currently donates around two million euros a year in funding to its focal areas of educational opportunities and the promotion of future generations.